Hoe het allemaal begon

Edit januari 2021: door vervelende omstandigheden was ik genoodzaakt mijn bedrijfsnaam te veranderen. Hierdoor zal ik in deze blog helaas censuur moeten toepassen, maar hoe alles is ontstaan blijft hetzelfde!

En daar zit ik dan. Moe, maar voldaan.
Weken van hard werken, i.c.m. een jong dynamisch gezin, het leven wat gedeeltelijk tot stilstand is gekomen vanwege een wereldwijd verspreid virus, maar tegelijkertijd zoveel meer vraagt en alle dagelijks terugkerende zaken zoals huishouden en alles in goede banen leiden, hebben er best ingehakt. 
Maar voldaan. Want hij staat er. Een heuse webshop. Gemaakt zonder enige kennis over het bouwen van een website. Gelukkig met hulp van de man die altijd achter en naast mij staat en wat mooie tools. 
Is dit het eindpunt? Nee, het is een ‘ongoing proces’. Ik wil blijven verbeteren, aanpassen waar nodig en uitbreiden waar het kan. Waar jullie, als klant, behoefte aan hebben wil ik, waar mogelijk, aanbieden. Laat dus vooral van je horen als je ideeën, tips of vragen hebt. Ik sta altijd open voor wat nieuws en opbouwende kritiek. 

“Maar hoe is dit allemaal begonnen”

Die vraag heb ik de afgelopen tijd regelmatig gekregen. Logisch. Dat is niet iets van de ene op de andere dag. 
Zo lang ik mij kan herinneren ben ik al gefascineerd door aromatherapie. Vroeger, als kind, hing ik al graag boven het oliebrandertje dat ‘s avonds op de salontafel stond. Zo een met een waxinelichtje eronder en een laagje water bovenin, waar dan een paar druppels geurolie in werden gedruppeld. Op het moment dat het water warm genoeg was en ging verdampen, werden de heerlijkste geuren verspreid. 
Later als tiener, in de tijd dat wierookstokjes helemaal hip waren, brandde ik deze graag op mijn slaapkamer en later op mijn eerste eigen woonplekjes: een zolderkamer, een tweekamerappartement in een niet-meer-studentenhuis, en uiteindelijk mijn eigen appartement. 
Toen ik op een rommelmarkt zo’n oliebrandertje tegenkwam zoals we vroeger thuis hadden, twijfelde ik geen moment en kocht deze om die kind herinneringen nieuw leven in te blazen. Nu moesten er enkel nog geuroliën gekocht worden. Helaas was er toen nog niet zoveel informatie beschikbaar zoals die er nu is. Ik kocht een aantal synthetische geuroliën en genoot van de geur die ze brachten. Maar het kwam regelmatig voor dat de geur niet alleen maar aangenaam was. Een soort bij-geur die niet goed voelde en me uiteindelijk deed besluiten het niet meer te gebruiken. 

Jaren gingen voorbij, het oliebrandertje was al lang in een doos terecht gekomen. En toen ik eenmaal trouwde met mijn liefste, gingen we uitzoeken wat we allemaal wilden bewaren voor ons leven samen en toen kwam dat brandertje weer tevoorschijn. En ook de interesse in aromatherapie. Nog een poging met een waxinelichtje en het brandertje gaven niet waar ik naar op zoek was. Wat dit precies was, wist ik op dat moment niet. Ik liet het maar weer rusten. 
Toen er ergens, een aantal jaren terug, een ultrasone diffuser te koop stond, in een van de vele reclamefolders die ons land rijk is, ben ik weer opnieuw de wereld van aromatherapie ingedoken. En zowaar, bergen informatie waren inmiddels beschikbaar voor eenieder die daarnaar zocht. Tegelijkertijd kwam ik in aanraking met iemand die zelf al jaren etherische oliën gebruikte en mij graag verder op weg wilde helpen. 
Tot op de dag van vandaag ben ik die persoon enorm dankbaar voor alle info, mogelijkheden en passie die zij gedeeld heeft met mij. Dat gaf mij het laatste zetje om er volledig in te duiken. 
Na een jaar of 2 onder haar vleugels te hebben gezeten, was het tijd om mijn eigen vleugels uit te slaan, mijn eigen weg te vinden in de wondere wereld van etherische oliën en aromatherapie. 
En dat werd na heel veel uren studeren, uitzoeken, webinars volgen, online cursussen volgen en lezen een andere weg dan ik in eerste instantie had bedacht. 
Een waardevolle vriendin wees mij op Plant Therapy. En wat was ik blij en enthousiast bij het lezen van hun website, van de eerlijke en veilige informatie die zij geven, van de leuke community op social media en uiteindelijk na een eerste bestelling ook van hun geweldige etherische oliën! Wauw! Wat een kwaliteit, wat een geuren! 
Maar ook het besef dat elke keer bestellen in Amerika, want daar is Plant Therapy gevestigd, niet heel praktisch is. Alle douanekosten, invoerrechten en extra BTW die er betaald moet worden bij elke bestelling, tikte toch aardig aan.
Dat moest anders kunnen. Na een hoop overleg en heen-en-weer mailen, werd al snel duidelijk dat dit, uiteraard, alleen kon als ik mij officieel zou inschrijven bij de KVK, een goede webshop zou bouwen en aan een aantal andere eisen zou voldoen. En zoals jullie inmiddels weten en zien: Ja het kan nu dus anders, namelijk via estpura.nl 
De eerste en enige webshop in Nederland waarmee Plant Therapy samenwerkt. En wat voel ik mij bevoorrecht. Dit geweldige, mooie, pure, eerlijke merk in mijn webshop. Met de mogelijkheid om dit nu te delen met hopelijk een heleboel enthousiaste etherische-olie-liefhebbers. 

Via deze blogs hoop ik jullie op regelmatige basis informatie te geven over nieuwe producten, het veilig gebruiken van etherische oliën, tips en recepten, het behandelen van vragen van jullie als lezers/klanten en wie weet nog veel meer. 

Wil je reageren, deze blog delen of heb je vragen? 

Reageer dan hieronder of mail mij op
Het streven is om binnen 2 dagen per mail te reageren.

Liefs,
Yvonne

Een reactie op “Hoe het allemaal begon

  1. Linda zegt:

    Wauw Yvonne, wat een mooie website. Gefeliciteerd met de lancering! Ik weet zeker dat hier behoefte aan is. Ben zelf een groot fan van PT, super fijne oliën, zeer goede kwaliteit, tegen een eerlijke prijs en transparante informatie . Fijn dat ze nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Dank je wel dat je dit avontuur hebt durven aangaan. Je bent een kanjer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *