Persoonlijk inhalator

Vandaag een korte blog over een veilig alternatief voor het gebruik van etherische oliën in het bijzijn van kinderen. Maar uiteraard ook zeer geschikt met oudere, of zonder, kinderen.

Dit keer over de persoonlijke inhalator, of personal inhaler in het Engels.

Een persoonlijke inhalator is een kokertje met daarin en lont waarop je de etherische oliën druppelt. Dit kokertje kun je daarna dichtdraaien en op elk gewenst moment erbij pakken, opendraaien en onder je neus houden waarna je een aantal keren diep door je neus inademt.

Zo’n inhalator heeft een heel aantal voordelen. Zo kun je in het bijzijn van jonge kinderen toch de etherische oliën gebruiken die niet KidSafe zijn. Jij gebruikt deze inhalator persoonlijk, je kinderen krijgen daar dan niks van mee. De inhalator is daarnaast zo klein, dat deze makkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. In je tas, in de auto, in de la van je bureau, op je nachtkastje of in je toilettas.
Nog een van de vele voordelen is dat je er vrij lang mee kunt doen. Met 1x vullen bedoel ik dan, want daarna kun je nog eindeloos gebruik maken van de inhalator.

Omdat het een afgesloten kokertje is, vervliegt de olie niet zo snel als wanneer je een passieve diffuser gebruikt. Je gebruikt de etherische olie daarbij puur op de lont, niet verdund, waardoor de olie geconcentreerder ingeademd wordt dan via een ultrasone diffuser. Mede omdat je ze zo bewust inademt komen de oliemoleculen direct via de neus en longen in de bloedbaan terecht, maar ook al snel in het limbisch systeem, wat samenhangt met emotie, motivatie en emotioneel geheugen. Daarom kunnen etherische oliën ook zo mooi ondersteunen bij o.a. deze 3 genoemde zaken.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu graag iets bij je hebt in tijden van stress en onzekerheid waarbij je wel wat ondersteuning kunt gebruiken of als je last hebt van een verstopte neus of holtes en het fijn is om zo nu en dan diep in te ademen en je luchtwegen weer wat vrijer voelt worden. Of zit je misschien in een periode van angst en verdriet met de daarbij vaak voorkomende onregelmatige ademhaling, ook dan kan een persoonlijk inhalator ondersteuning bieden.
 
Maakt het nog uit wat voor soort inhalator je gebruikt? In mijn ogen wel. Er zijn namelijk een aantal varianten op de markt. Velen daarvan zijn gemaakt van plastic, waarbij je de lont zo los in het kokertje schuift. Hierbij komen de etherische oliën in aanraking met het plastic en dit kan uiteindelijk zorgen voor de afbraak van het plastic, wat je dan ook inademt als je de inhalator gebruikt. Niet heel erg gezond. Gelukkig zijn er ook alternatieven die werken met een glazen binnenhuls. Hierin kun je 10-15 druppels etherische olie druppelen, vervolgens de lont erin plaatsen, deze zuigt de olie op en je plaatst het geheel in de buitenkoker. Zo komt de etherische olie niet in aanraking met de buitenhuls. Je kunt de lont ook eerst in de glazen huls plaatsen en vervolgens de olie erop druppelen. Het nadeel hiervan vind ik zelf dat je best secuur moet druppelen (hihi, been there, done that) en als je 2 of 3 verschillende oliën wilt gebruiken je ze na elkaar op de lont druppelt. Ik vind het fijner om deze eerst met elkaar te laten mengen zodat het een mooie eenheid wordt.
 
Est Pura heeft deze inhalator met glazen binnenhuls en katoenen lonten (uit vertrouwde en gecontroleerde teelt) in 3 verschillende kleuren. Blauw, zilver en paars-roze.
Wil jij zo’n persoonlijke inhalator graag proberen? Check dan de webshop bij ‘Diffusers – Overige diffusers’. Bij elke inhalator zitten 2 katoenen lonten, maar deze zijn ook los, per setje, te koop.
 
Super handig, veilig en makkelijk in gebruik!
 

Een reactie op “Persoonlijk inhalator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *