DIY voetenbadzout

Niks fijner als na een dag veel staan en lopen je voeten laten zakken in een warm voetenbad met Himalayazout en etherische oliën!

Himalayazout is heerlijk in een voetbad. Het werkt zuiverend, verzachtend en ontspannend.

Het toevoegen van etherische oliën heeft zeker voordelen en ruikt ook nog heerlijk, wat ook bijdraagt aan het ontspannen!

Ik gebruik in dit voorbeeld drie etherische oliën. Kunzea, Sandelwood (Sandelhout) en Chamomile (Kamille), maar je kunt natuurlijk je eigen variant maken van dit voetenbadzout. (Lavendel met Cederhout of Pepermunt met Lavendel en Citroen. Let wel op de hoeveelheid etherische olie die je gebruikt. Een paar druppels is vaak al genoeg. En zeker bij een olie zoals Pepermunt).

Kunzea: zacht houtachtige en licht medicinale geur. Aangenaam en niet overheersend. Heel fijn bij oververmoeide voeten na een lange dag staan of lopen.
Sandelwood: sterk houtachtig aroma maar door de zoete ondertonen niet scherp. Heel fijn bij het loslaten van spanningen, zowel lichamelijk als emotioneel. Helpt je geest om stil te worden.
Chamomile: zoet ‘groen’ en licht kruidig. Zowel lichamelijk als emotioneel kalmerend, verzorgend en verzachtend.

Deze drie etherische oliën samen zijn een heerlijk geurpalet. Vullen elkaar aan qua geur en werking.

Recept:
70 gram roze Himalayazout
15 ml jojoba olie
2 dr Kunzea
2 dr Sandelwood
2 dr Chamomile

Weeg het zout af en doe dit in een glazen potje.
Meng in een schaaltje de jojoba olie en de etherische oliën. Laat dit even staan (als je van te voren weet dat je dit wilt maken, dan kun je in een afsluitbaar glazen potje de jojoba olie en de etherische oliën al een dag van te voren mengen.
Giet de jojoba olie met etherische oliën over het Himalayazout en meng het met een lepel voorzichtig door.
Sluit goed af en laat het een dag staan om alles optimaal te laten mengen.
Wil je het voetenbadzout gebruiken, vul dan een bak of kom met warm water (37°C) en voeg een kleine eetlepel zout toe. Laat dit oplossen voor je je voeten in het water laat zakken.

Enjoy!