Plant Therapy Nederland

Met regelmaat krijg ik de vraag waarom ik heb gekozen om Plant Therapy oliën te verkopen bij Est Pura. Waarom niet een ander merk. Een meer bekend merk.

Daar zijn een paar simpele redenen voor die ik hier graag met jullie deel.

  1. Transparantie

Plant Therapy is, in tegenstelling tot een hele hoop andere etherische olie bedrijven, transparant. Enorm transparant.
Zowel in waar de etherische oliën en andere producten vandaan komen, als het beschikbaar stellen van testrapporten van elke ‘batch’ enkelvoudige etherische olie.

Maar ook transparant in hoe ze te werk gaan, hoe ze de boeren en destilleerders uitzoeken en dit niet uit handen geven aan tussenpersonen. Daarnaast zijn ze transparant over elk product. Dat wat er op het label staat, dat zit erin. Niets meer, niets minder.

  1. Integriteit

Plant Therapy heeft het juist behandelen van de medemens hoog in het vaandel staan. Je behoort netjes en eerlijk om te gaan met je medemens. Met de boeren die zorgen voor het mooie plantmateriaal, met de destilleerders die uit het plantmateriaal etherische olie halen, met de medewerkers binnen het bedrijf en met de klanten die de producten kopen. De klant heeft het recht om het beste, zuiverste en puurste product te kopen voor een eerlijke prijs. En dat is de verantwoordelijkheid die Plant Therapy neemt.

  1. Veiligheid

Plant Therapy voelt zich verantwoordelijk voor het verkopen van het beste product, maar voelt zich daarbij ook verantwoordelijk voor het geven van veilig en eerlijk advies. Want ook met goede producten kun je een hoop schade aanrichten bij verkeerd gebruik. Daarom hebben ze gecertificeerde aromatherapeuten in dienst die op allerlei manieren het veilig gebruik van etherische oliën promoten, advies geven bij vragen en mensen erop aanspreken als er onderling onveilig advies gegeven wordt.

Daarnaast heeft Plant Therapy verschillende kanalen, waarop je zelf veilig advies kunt vinden m.b.t. het gebruik van etherische oliën. Zo is er een YouTube kanaal, een officiële facebookgroep en staan er op de website enorm veel blogs en ander materiaal wat je gratis kunt inzien en gebruiken.

Een van de andere zeer belangrijke veiligheidsmaatregelen die ze hebben genomen, is het maken van een speciale KidSafe lijn. Dit zijn samengestelde oliën die ontwikkeld zijn in samenwerking met Robert Tisserand (wereldbekend aromatherapeut) met het oog op jonge kinderen bij wie je bepaalde oliën niet kunt gebruiken, omdat deze in hun samenstelling snel o.a. overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn alle enkelvoudige oliën, die geschikt zijn in het gebruik voor kinderen gelabeld met het KidSafe logo. Hierdoor weet je precies welke etherische oliën je wel en niet kunt gebruiken voor/met kinderen.

  1. Certificaten

Plant Therapy heeft verschillende certificaten en methoden waarmee de kwaliteit gewaarborgd wordt. Zo wordt, zoals eerder genoemd, elke ‘batch’ olie getest door een echte onafhankelijke partij en daarvan zijn de testrapporten vrij in te zien. Daarnaast is er dus een KidSafe lijn ontwikkeld en zijn daar alleen maar de meest veilige oliën voor gebruikt.
Plant Therapy heeft veel keus qua etherische oliën en daarbij ook vaak de keus voor een biologische variant. Deze biologische etherische oliën zijn gecertificeerd door ECOCERT ICO en hebben daardoor het USDA-organic label. Geen GMO’s of andere schadelijke stoffen. Van de grond waarop gezaaid wordt tot het oogsten en destilleren. En ook de oliën die niet het biologische label hebben, zijn van zeer hoge kwaliteit zonder schadelijke stoffen, want ook deze oliën worden uiteraard getest.
Het Leaping Bunny certificaat is een van de moeilijkst te behalen certificaten, maar Plant Therapy heeft dit certificaat. Dit betekent dat de etherische oliën nooit getest zijn, of worden, op dieren. Dat alle ingrediënten die gebruikt worden ook niet getest zijn op dieren. Niet nu, niet in het verleden en zeker niet in de toekomst.
De etherische oliën zijn ook Fair Trade. Plant Therapy zoekt namelijk zelf de boeren e.d. uit, gaat er zelf naar toe en zorgt zo voor een eerlijke prijs. Er blijft niks aan de strijkstok hangen van een tussenpersoon. De producten die Plant Therapy gebruikt komen van ethisch verantwoorde en duurzame bronnen.

  1. Prijs-kwaliteit

Als je al deze punten leest, dan zul je wellicht denken dat daar een gigantisch prijskaartje aanhangt. Niets is minder waar. Juist vanwege het direct werken met de boeren en het niet gebruik maken van tussenpersonen kan de prijs lager blijven. Gewoon direct van Plant Therapy naar de klant. Ook via Aromama. Want ook al ben ik een tussenstapje, de prijzen zijn nagenoeg hetzelfde als in Amerika. Zo niet goedkoper. Want er hoeven door de klant in Nederland geen invoerrechten, douanekosten of extra BTW betaald te worden.
En de kwaliteit? Ik denk dat punt 1 t/m 4 voor zichzelf spreken. Probeer en laat je overtuigen door de producten zelf!

 

Ik ben trots dat ik Plant Therapy mag vertegenwoordigen. Dat Est Pura het gezicht mag zijn van Plant Therapy Nederland!