Het verhaal

Plant Therapy heeft als doel om de grootst mogelijke positieve impact te hebben op zoveel mogelijk mensen. 
Ze streven er voortdurend naar om een bedrijf gericht op mensen te zijn, dat opereert met absolute integriteit en transparantie. Ze gaan er nooit van uit dat ze een “goed genoeg” bedrijf zijn, maar kijken naar manieren om te groeien, waarbij flexibiliteit voorop blijft staan.
Ze blijven zich inzetten om een bedrijf te zijn dat te vertrouwen is.
Ze streven er naar om etherische oliën van hoge kwaliteit aan te bieden uit ethisch verantwoorde, duurzame bronnen, en ze zijn toegewijd aan het zijn van een bedrijf dat klanten, werknemers en de gemeenschap waardeert.
Integriteit staat centraal bij alles wat ze doen, of het nu gaat om transparantie over de batches met etherische olie of het inkopen van de oliën uit duurzame en ethisch verantwoorde bronnen. 
Ze hebben en nemen de verantwoordelijkheid om producten van de hoogste kwaliteit te bieden en vrijelijk voorlichting te geven over het gebruik van die producten. Dat wat er op de flesjes etherische olie staat is precies wat er in zit – niet meer en niet minder.
Producten worden gemeten aan de hoogste norm van zuiverheid en kwaliteit, maar Plant Therapy is altijd opzoek naar nieuwe manieren om bestaande producten te verbeteren of om uit te breiden met nieuwe etherische oliën die voldoen aan de hoogste norm van zuiverheid en kwaliteit.

 

Kwaliteit

Zuiverheid En Kwaliteit – Even Belangrijk
Hoe Plant Therapy de kwaliteit waarborgt


Voordat we zelfs maar een sample van een olie krijgen, komen we alles te weten over de boer, distilleerder of leverancier. We onderzoeken de achtergrond, reputatie, toewijding aan kwaliteit en toewijding aan de industrie achter elk sample. Pas zodra we alles weten en het is naar tevredenheid, gaan we verder met kijken naar de eigenlijke olie zelf.

Etherische oliën zijn samengesteld uit veel plantaardige stoffen uit plantonderdelen (meestal rond de 100). Er zijn veel factoren die de samenstelling en kwaliteit van een olie kunnen beïnvloeden, inclusief waar de plant is gekweekt (land van herkomst, breedtegraad, hoogte) bodem- en weersomstandigheden, tijd van de dag en tijd van het oogstjaar, en vele andere parameters van distillatie.
Etherische oliën met dezelfde algemene naam, bijvoorbeeld ‘Eucalyptus’, ‘Citroengras’ of ‘Wintergroen’, kunnen afkomstig zijn van meer dan één plantensoort. Anderen, zoals ‘Basilicum’, ‘Rozemarijn’ of ‘Tijm’, komen van dezelfde “soort”, maar ze hebben verschillende ‘chemotypen’, wat betekent dat er aanzienlijke verschillen zijn in de samenstelling van het ene chemotype naar het andere. Al deze factoren beïnvloeden mogelijk zowel de kwaliteit als het therapeutische effect. Als we eindelijk weten van welke olie we samples hebben, kunnen we doorgaan naar de testfase. We testen meestal 3-5 samples van verschillende leveranciers voor elke etherische olie die we kopen. Zelfs wanneer we opnieuw inkopen bij dezelfde leverancier, testen we de nieuwe partij olie.

Onze etherische oliën worden eerst organoleptisch getest door onze gecertificeerde aromatherapeuten voordat ze naar een externe testfaciliteit worden gestuurd. Organoleptisch testen houdt in dat je de olie in de loop van de tijd aan een teststrip ruikt – sommige kenmerken van een olie onthullen zich pas als de olie 30 minuten of langer is verdampt. Dit omvat ook het evalueren van de kleur, consistentie en het algemene uiterlijk van een olie en deze te vergelijken met hoe een olie van goede kwaliteit eruit zou moeten zien en ruiken.

Bij Plant Therapy vinden wij het veilige en efficiënte gebruik van etherische oliën erg belangrijk. We willen dat onze klanten gewapend zijn met kennis en vertrouwen hebben in het gebruik van etherische oliën in hun huis en bij hun dierbaren. We hebben gecertificeerde aromatherapeuten in dienst, een actieve blog, gedetailleerde productpagina’s en meer, allemaal gewijd aan het opleiden en versterken van onze klanten.
We weten hoe belangrijk het is om te weten wat er precies gekocht wordt. Daarom vermelden we op elke pagina met etherische olieproducten de botanische naam, extractiemethode, land van herkomst, plantendeel, aromatische geur en GC / MS-rapport (op de oorspronkelijke website) . 

Elke fles etherische olie die je bij Plant Therapy koopt, heeft een specifieke batchcode die ons precies vertelt welke batch olie in dat flesje zit. Deze informatie is ook direct gekoppeld aan de testrapporten voor elke partij olie. Je kunt het GC / MS-rapport van elke etherische olie op elk moment opvragen, of via de officiële Plant Therapy website bekijken.

KidSafe en Biologisch

Onze baanbrekende KidSafe-blends, mede tot stand gekomen door Robert Tisserand, voor kinderen van 2 tot 10 jaar.

De KidSafe-lijn biedt een verscheidenheid aan blends en enkelvoudige oliën gericht op specifieke problemen en aandoeningen die in deze leeftijdscategorie voorkomen.
Ze zijn allemaal verkrijgbaar als 100% pure, onverdunde essentiële oliën en als roll-ons verdund in een basisolie.
Als ouders zelf, binnen Plant Therapy, willen we niets anders dan absolute veiligheid. Daarom hebben we de belangrijkste expert ter wereld op het gebied van veiligheid met betrekking tot etherische oliën, Robert Tisserand, uitgenodigd om de KidSafe-lijn te creëren. Het niveau van onderzoek, testen en kwaliteitsborging dat we in de ontwikkeling van onze KidSafe-lijn steken, is ongeëvenaard in deze branche.
En niet alleen zijn deze oliën voor kinderen 100% veilig, ze zijn ook effectief.
Als je op zoek bent naar etherische oliën voor kinderen (maar ook effectief voor volwassenen), is er simpelweg geen vergelijkbaar product op de markt!