Kamille, de rust zelve

Kamille is waarschijnlijk een van de bekendste planten als het gaat om het bevorderen van rust. Kamillethee, kamillezalf, kamille-etherische-olie, allemaal hebben ze de rustgevende eigenschap. Zoals bij veel oliën heb je 2 varianten. Kamille is er in de roomse en de duitse variant. 

In deze blog wil ik graag de roomse Kamille (ook biologisch) uitlichten en jullie van wat informatie voorzien. 

Kamille – Roomse Kamille
Latijnse naam: Chamaemelum nobile
Aroma: Zoete, ‘groene’, kruidige, appelachtige geur.

Therapeutische voordelen van Kamille (roomse):
Helpt bij het rustig in slaap vallen. Verzacht en verlicht pijnlijke spieren na inspanning en pijnlijke gewrichten a.g.v. veroudering. 
Creëert een ontspannen en rustige sfeer wanneer de etherische olie gebruikt wordt in de diffuser. 
Verzacht en ondersteunt het herstel van rode, droge en/of geïrriteerde huid. 
Helpt symptomen te verlichten die gepaard gaan bij seizoensgebonden allergische reacties.

Verdun tot 2%-5% in een basisolie en breng aan op de rode of geïrriteerde huid. Masseer lichtjes in bij pijnlijke spieren en gewrichten. 

KidSafe? Ja, Kamille (roomse) is KidSafe!

Kamille (roomse) etherische olie kun je goed in combinatie met de volgende andere etherische oliën gebruiken:
Bergamot, Kamille (duitse), Scharlei, Geranium (Egyptische), Jasmijn absolute, Lavendel, Citroen, Neroli, Patchouli, Tea Tree, Ylang Ylang compleet.

Als het gaat om rust en ontspanning dan kan Kamille (roomse) etherische olie eigenlijk niet ontbreken aan je collectie. Het is rustgevend en voor zowel kinderen als volwassenen geschikt om te helpen bij het in slaap vallen. 
Het is daarom ook een van de hoofdingrediënten van de KidSafe blends Calming the Child, (ook biologisch) Nighty Night (ook biologisch). 

Ook bij zorgen en spanningen kan Kamille helpen om dat los te laten en om de wirwar van emoties te verlichten. Op dagen dat alles fout lijkt te gaan, kan Kamille in een persoonlijke inhalator (speciaal voor aromatherapie) net dat beetje rust en kalmte geven die je nodig hebt. 

Kamille is een veelzijdige olie die in verschillende situaties en op diverse manieren ingezet kan worden. Een must-have in je etherische-olie-collectie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *