Ik ga op reis en neem mee ….

Nu de zomer echt is aangebroken, er langzaam weer wat vakanties geboekt worden en de temperaturen het toelaten om lange avonden buiten te zitten, wordt het tijd deze blog online te zetten.

Als je thuis graag gebruik maakt van etherische oliën, een diffuser, het zelf maken van allerlei creme’s, zalven en andere verzorgingsproducten, sta je misschien met je vakantiepaklijst in je handen en vraag je je af wat er daarvan allemaal mee moet. Mee kan.

Uiteraard is het afhankelijk van waar je naartoe gaat, hoe je er naartoe gaat en met wie je gaat.

Ga je met de auto naar een compleet ingericht huis, dan is het meenemen van een diffuser over het algemeen niet zo’n probleem. Ga je kamperen in een mini-tentje, is het minder handig om een diffuser mee te nemen. Ga je met het vliegtuig, dan zijn er weer andere regels en richtlijnen en net afhankelijk van hoeveel ruimte je in je koffer hebt en waar je gaat verblijven, of je bijvoorbeeld een diffuser mee kunt nemen. Let wel op: de stekker van je diffuser past niet in alle landen direct in het stopcontact!

Maar welke oliën zijn echt handig om op je vakantiepaklijst te zetten? Hieronder een aantal suggesties met uitleg waarom ze handig zijn om mee te nemen.

 

  1.  Lavendel

Lavendel is een echte all-rounder. Of je je nu per ongeluk brandt aan de pan op je gasbrandertje, of dat je gestoken bent door een insect, of je nu met je blote voeten door bepaalde planten hebt gelopen en daar jeukende uitslag van hebt gekregen of dat er vervelende jeukende warmte bultjes op je huid ontstaan, Lavendel is je go-to!
Een zelfgemaakte roller met een 2%-3% verdunning is handig om mee te nemen, naast je flesje pure Lavendel etherische olie met eventueel een flesje basisolie zodat je altijd nieuwe kunt maken.
Daarnaast werk Lavendel rustgevend en kan het zeker de eerste nachten voor kinderen erg fijn zijn om de spanning van een nieuwe omgeving en een ander bed los te kunnen laten.

  1. Tea Tree

Tea Tree is nog zo’n onmisbare olie in je reisapotheek. Deze etherische olie is goed verdund een enorme hulp bij kleine wondjes, sneetjes en schaafwonden. Spoel altijd eerst goed met water de wondjes schoon. Gebruik dan een verdunning van 2%-3% in een basisolie en smeer dit voorzichtig om het wondje heen. Gebruik het niet direct in open wonden! Naast dat het anti-bacterieel werkt, ondersteunt het ook een goede genezing van de huid.

  1.  Pepermunt

Deze olie is niet KidSafe voor kinderen jonger dan 6 jaar oud, maar is een geweldige olie voor diegenen die snel last hebben van wagenziekte. Voor velen is het al voldoende om de olie een keer goed door de neus in te ademen.
Ook bij wat lichte verkoudheidsklachten kan deze etherische olie verlichting bieden, door deze in te ademen of door goed verdund met een roller aan te brengen op de nek en evt. polsen.
Samen met Lavendel is deze etherische olie ook een fijne combi bij (spannings)hoofdpijn.

  1.  Citroen

Deze frisse zomerse olie is heerlijk om in de diffuser te doen, in combinatie met Lavendel en/of Pepermunt bijvoorbeeld. Een echte opkikker en energy-booster.
Let op: gebruik deze olie niet op de huid die binnen 24 uur weer in direct contact met zonlicht komt in verband met fototoxiciteit.

  1.  Kamille (roomse)

Rustgevend op vele manieren. Soms kan de spanning van op vakantie zijn, het slapen in een andere omgeving, ander eten met de daarbij komende buikklachten, van grote invloed zijn op hoe de dagen/nachten verlopen. Kamille is dan een hele fijne olie om in te zetten. In de diffuser voor een algehele rustgevende sfeer of verdund op bijvoorbeeld een gespannen buik.

  1. Nature Shield – Shield Me

Deze blends kunnen eigenlijk op geen enkele vakantie gemist worden. Nature Shield, of de KidSafe variant Shield Me, zijn blends met de juiste oliën om vervelende insecten op afstand te houden. Verdund met een basisolie in bijvoorbeeld een rollerflesje tot 2%-3% en breng aan op de huid. Door o.a. Citronella zullen insecten niet graag dichterbij komen om je te steken.

  1. Itch Away

Mocht je nu onverhoopt toch geprikt worden door een insect en deze zorgt voor een jeukende huid, dan is Itch Away een blend die voor verlichting kan zorgen. Ook deze olie dient goed verdund te worden, voordat deze op de jeukende plek aangebracht kan worden.

 

Deze 7 oliën zijn een mooie basis om mee te nemen op vakantie. Uiteraard is deze lijst aan te vullen met je eigen favoriete oliën, basisoliën, DIY creme’s en zalfjes.

Ga je op vakantie, dan wens ik je een onbezorgde, rustgevende en verkwikkende tijd toe. Geniet van al het moois wat er in de natuur te vinden is en waar je door middel van deze etherische oliën nog eens extra van kunt genieten! En kom weer veilig thuis!

 

Liefs,
Yvonne – Est Pura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *